Gene puternice și sănătoase? Descoperiți cum să vă înfrumusețați genele

Știați că genele îmbătrânesc odată cu organismul și, în timp, devin din ce în ce mai predispuse la deteriorare? De fapt, datorită genelor, fața și ochii au un aspect frumos. Aflați ce puteți face pentru a avea gene sănătoase și puternice și, astfel, un aspect superb.
Ciclul de viață al genelor
Creșterea genelor este condiționată de trei etape: anagen, catagen și telogen. Prima etapă este foarte scurtă – durează doar două sau trei săptămâni. Aceasta este urmată de etapa catagen, în care foliculii de păr se contractă pentru a intra, în cele din urmă, în etapa de odihnă, și anume telogen. În timpul acestei etape, genele încep să cadă și întregul ciclu de creștere începe din nou și se repetă la fiecare trei sau patru luni. Un aspect interesant este că 60-80% dintre gene se află în etapa intensivă de creștere. Concluziile? Dacă etapa anagen este prelungită, genele devin mai lungi și mai groase. Acest efect poate fi obținut folosind produse cosmetice cu ingrediente potrivite.
ASPECT DISTRACTIV
Câte gene cad în fiecare zi? Se pare că pleoapa superioară prezintă între 150 și 200 de gene, iar cea inferioară între 50 și 150 de gene. Cele de pe pleoapa superioară au o lungime între 8 și 12 mm, iar cele de pe pleoapa inferioară între 6 și 8 cm. Genele cresc pe două rânduri. Ne cad între una și două gene pe zi. Dacă ne cad mai multe gene, este recomandat să consultăm un dermatolog sau oftalmolog cât mai curând posibil.
Cum să ne îngrijim genele?
Cele mai populare metode de îngrijire a genelor este aplicarea uleiului de ricin și a serurilor de gene. Primul are proprietăți de regenerare și hidratare, astfel încât genele devin mai puternice și mai bine hrănite. Din păcate, uleiul de ricin aplicat necorespunzător poate irita pielea pleoapelor și ochilor. Prin urmare, o soluție mai sigură este serul de gene. Astfel de produse stimulează, de asemenea, creșterea genelor. Pentru aceasta, compoziția serului trebuie să conțină următoarele ingrediente:
- acid hialuronic – oferă un nivel optim de hidratare a pielii și protejează genele împotriva deshidratării excesive,
- biotină și vitamina B 12 – previn căderea genelor,
- pantenol – reconstruiește structura genelor și intensifică elasticitatea,
- extracte de plante – au proprietăți antioxidate, hidratante și regenerative.
Îngrijirea genelor – reguli de bază
1. Regularitatea
Aplicarea oricărui tip de produs cosmetic are sens doar dacă este efectuată regulat. În ceea ce privește îngrijirea genelor, cel mai bine este să aplicați produsele cosmetice seara, după îndepărtarea machiajului și curățarea tenului. Unul dintre cele mai populare produse de acest tip sunt serurile de gene. Serurile de gene se aplică direct la nivelul genelor sau pleoapelor. Puteți, de asemenea, folosi baze de rimel care îmbunătățesc, în același timp, efectul final al machiajului.
2. Îndepărtarea machiajului
Demachiajul incorect efectuat sau omis rezultă în căderea genelor, precum și în probleme de piele sau de ochi. De aceea, în fiecare seară este indicat să acordați atenție specială modului de demachiere. Atenție să nu frecați genele prea viguros. Utilizați o dischetă din bumbac și un demachiant bifazic, apăsați la nivelul ochiului și lăsați produsul cosmetic să dizolve machiajul.
3. Ondulatorul de gene
Acesta este un dispozitiv foarte util, dar dacă este utilizat excesiv sau incorect, poate slăbi considerabil condiția genelor. Este important să nu folosiți ondulatorul de gene după aplicarea rimelului, aceasta putând duce la slăbirea genelor. O soluție mai bună este să utilizați un rimel de curbare, îndesire și alungire a genelor.
4. Obiceiuri sănătoase
Nu aplicați niciodată un rimel vechi. Rimelul trebuie înlocuit la aproximativ trei luni, deoarece după această perioadă, rimelurile își pierd proprietățile. O idee care merită luată în considerare este să folosiți rimel & balsam 2în1. Astfel, beneficiați de tot ce aveți nevoie într-un singur produs. În loc de a folosi un produs cosmetic în fiecare seară, puteți, de asemenea, consuma alimente sănătoase, evita să dormiți pe burtă și aplica ulei de măsline la nivelul pleoapelor.