Cum să ne vopsim genele și sprâncenele? Vopsire cu henna – în salon sau acasă?

Henna este relativ ieftină și este un mod sigur de a închide nuanța sprâncenelor sau a genelor timp de până la 3-4 săptămâni. Vă permite să economisiți 10 minute pe zi pe care de obicei le petreceți aplicând machiajul genelor și sprâncenelor. Ce este henna și ce conține? Care sunt contraindicațiile de utilizare și cum se aplică? Este mai recomandat de aplicat acasă sau în salon?

Ce este henna?

Henna pură este o pudră verzuie fără proprietăți de colorare; acestea sunt obținute doar datorită acizilor și temperaturii potrivite. Dacă doriți să preparați henna singure, nu este o procedură simplă deoarece necesită amestecarea pudrei cu o cantitate adecvată de suc de lămâie, uleiuri esențiale, zahăr, apă și alte ingrediente.

Henna este preparată din frunze uscate de Lawsonia (Lawsonia inermis) – o plantă care se găsește în pădurile tropicale. Cantitatea de pigment din plantă crește odată cu temperatura. Frunzele de Lawsonia conțin un colorant roșu denumit lawsone, care se amestecă cu cheratina din structura părului, colorând, astfel, firele de păr.

Vopsirea cu henna

Deoarece henna naturală conține un colorant roșu-maroniu, vă puteți vopsi părul, sprâncenele și genele doar în această nuanță. Luând în considerare acest aspect, cum este posibil să cumpărăm din magazine henna în atât de multe nuanțe?

Astfel de produse sunt disponibile sub formă de pudră care trebuie amestecată cu peroxid de hidrogen sau sub formă de cremă sau gel. Înainte de a vă hotărî ce produs cosmetic să alegeți, verificați compoziția. Acordați mai multă atenție coloranților incluși în procesul de fabricație. Este posibil ca în locul unui produs natural de origine vegetală, să găsim un preparat care poate sensibiliza foarte mult pielea, alcătuit din coloranți artificiali.

Prin adăugarea ingredientelor naturale, putem obține diferite culori, de exemplu, adăugând indigo, putem obține negru. Pe de altă parte, produsele care conțin colorant negru – Fenilendiamina (PPD) poate fi periculos deoarece PPD este un alergen puternic.

Vopsirea cu henna într-un salon de înfrumusețare

Henna este unul dintre tratamentele disponibile în majoritatea saloanelor de înfrumusețare, totuși, o puteți aplica și singure. Pentru a face asta, trebuie să obțineți un produs natural sau să folosiți un produs gata preparat, însă este recomandat să efectuați un test epicutanat cu cel puțin 24 de ore înainte de vopsire. Cel mai spectaculos efect este vizibil la nivelul sprâncenelor și genelor deschise la culoare.

Cum se alege culoarea potrivită? La început, cel mai indicat este să renunțați la nuanțe întunecate și să verificați mai întâi cât de bine se prinde culoare pe părul dumneavoastră. Este recomandat să începeți cu o formulă mai delicată sub formă de gel.

Vopsirea cu henna acasă

  • Aplicare henna
    Henna trebuie aplicată conform instrucțiunilor de pe pachet. Evitați pătrunderea substanței la nicelul ochilor. Puteți, de asemenea, să vă protejați pielea din jurul sprâncenelor și genelor aplicând cremă sau vaselină și aplicând o dischetă din bumbac pe pleoapa inferioară.
    După vopsire, eliminați firele de păr din afara conturului (Rețineți! Nu faceți asta înainte de a aplica henna!). În funcție de marca produsului, lăsați henna să acționeze la nivelul genelor sau sprâncenelor timp de 5-10 minute, apoi spălați cu o dischetă din bumbac înmuiată în apă caldă.
    Efectul ar trebui să dureze aproximativ 3-4 săptămâni la nivelul genelor și până la 2 săptămâni la nivelul sprâncenelor. Henna nu afectează condiția părului, prin urmare puteți repeta tratamentul oricând este necesar.
  • Îndepărtare henna
    Dacă sprâncenele dumneavoastră devin prea întunecate după ce aplicați henna, puteți folosi un produs de îndepărtarea a vopselei sau un demachiant pentru a le deschide la culoare. Totuși, o idee bună este vă vopsiți genele în cadrul unui salon. Astfel, vă veți asigura că sprâncenele sau genele sunt vopsite în mod corespunzător. În afară de vopsire, sprâncenele dumneavoastră vor căpăta forma potrivită.

Vopsirea cu henna – contraindicații

Așa cum am menționat deja, henna este o substață sigură, însă prezintă și câteva contraindicații de utilizare. Acestea includ:

  • epilare recentă,
  • leziuni sau tăieturi în jurul sprâncenelor și pleoapelor,
  • alergie la oricare dintre ingredientele produsului,
  • înroșirea sau inflamarea pleoapelor,
  • șalazion,
  • inflamația ochiului.